Vart är världen på väg?

Läser i säkerhetsbilagan i SvD 17/12 att Sverige har deltagit i flertalet fredsbevarande uppdrag bland annat i Kongo, Libanon och Afghanistan. Men vad gäller fallet Libyen och Afghanistan så är Sveriges roll inte som fredsbevarande trupp utan den av en krigförande part. Sveriges regering har sänt flygunderstöd till ett eget intresse, en egen inblandning i Libyens interna konflikt. Vi har varit med gett stöd till en part som lagt sig i denna konflikt genom att bland annat bomba civilbefolkningen och vattenresurserna i landet.  Sverige är idag inte längre ett neutralt land utan tar aktiv militär ställning till vilka diktatorer och vilka maktintressen som skall råda världen över.  För er som inte känner till det så är Sverige idag med i koalitionen Global War On Terror GWOT och tar således ställning för och en aktiv del i privata intressens stöld av naturtillgångar och förtryck av tredjevärdenationer. Som om inte detta vore nog ger vi även aktivt stöd för ytterligare inskränkningar av grundläggande rättigheter här på hemmaplan i form av ökad övervakning av medborgare och ytterligare begränsningar av yttrandefriheten och åsiktsfriheten.

Läste även i Metro att i Syrien beskjuter militären och slår ner alla protester mot Bashar al Assads regering vilket vi ju hört i flera månader vid det här laget. Då jag här om dagen såg en intervju i syrisk tv med den mycket intelligente och modige historikern och tänkaren Webster Tarpley som nyligen besökt Syrien gavs en helt annan bild en den vi får ta del av i den politiskt korrekta godkända massmedian som tillser våra behov av mestadels skvaller och strunt blandat med lite nyheter. Det Tarpley berättade var något helt annat. De demonstrationer han bevittnade och de människor han talade med i Homs och Daara upprorets epicentrum där enligt politiskt korrekt västerländsk media den syriska militären har dödat flest människor gav en helt annan bild av läget.
Demonstrationerna där var för Bashar al Assad och för att militären skulle komma dit och se till att säkerheten upprätthölls. Människorna berättade däremot om krypskyttar som spontant avrättade folk på gatorna helt villkorslöst och utan urskiljning över vilken sida ålder eller samhällsklass de tillhör. Så kallade dödspatruller utan någon särskild politisk inriktning och utan koppling till militären.
Inte för att vara konspiratorisk men detta är något som aldrig bara uppstår spontant utan tidigare exempel ur historien visar att dödspatruller sätts in när länder ska destabiliseras och en viss samhällsgrupp väljs ut som offer. Eller bara för att bringa oordning och kaos för att underlätta revolutioner statskupper och omstörtande verksamhet.

http://tarpley.net/

Vad gäller Iran
Först skjuter Iran ner en obemannad drönare som kränker Irans luftrum. Sedan stormas den brittiska ambassaden. Iranier skulle inte bara spontant få för sig att storma en ambassad bara på kul som en rolig och spontan grej en solig eftermiddag. Ett sådant upptåg får allvarliga och långtgående konsekvenser och kan sluta med en väpnad urladdning. Vad vi inte får läsa i våra tidningar är: vad föranledde egentligen stormningen? Vad har England gjort mot Iran för att locka till sig en sådan vrede? När det gäller drönaren så tror jag inte det är den enda kränkningen av iranskt territorium den senaste tiden. Men det är väl helt okej så länge det gäller The Global War On Terror. Förresten tycker jag det är ganska oroande att en helt osannolikt hög andel av kärnkraftsteknikerna varav många är ryssar som arbetat med Irans kärnkraftverk har omkommit i flygplansolyckor. Men det är klart: det är väl inte mycket konstigare än om en onormalt hög andel riksdagsledamöter skulle råka dö i drunkningsolyckor en varm och blöt sommar.

Läser samtidigt: tror det var i Metro att Säpo förordar mer signalspaning för att kunna förhindra terrordåd som då Taimour Abdulwahab sprängde sig själv till döds för ett år sedan på ett hörn till Drottninggatan i Stockholm.

Vart är världen på väg?

Advertisements
This entry was posted in Politics, Reflections, Stockholm bombblast Stockholm bombdåd and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s